Stokkoya Logo

Søkeresultat:

15.feb: GURLS, Strandbaren 

THE FUTURE IS FEMALE! 
Det manifesterer Oslo-trioen GURLS med sin kombinasjon av sjelfull pop og velbalansert jazz.
Vinterferien starter i Strandbaren, fredag 15.februar kl. 22.00, kjøp billetter her! 
Det er godt gjort å stappe så mye ubestridt og dagsaktuelt jazztalent inn i en trio, men det er altså det GURLS er. Eller, stryk talent, disse meritterte folka er langt forbi det stadiet — vi snakker the såkalt finished article for lenge siden. I GURLS finner du tre av landets mest ettertraktede musikere i noe de selv kaller et musikalsk friminutt. Med lekende overskudd, trillende selvtillit og med den unike erfaringen disse tre har, er de sammen både en varsom og trampefunky enhet av boblende og umiddelbar formidling med dybde. Debutplata "Run Boy, Run" er blitt en sjangeroverskridende heksebrygg der gjengen lyrisk leker seg med, og spiller på kjønnsroller og normer, humor og (konfronterende) kvinnelig seksualitet. Forfriskende og skamløst, som det jo selvfølgelig burde være.
I GURLS hører vi Ellen Andrea Wang, kjent fra Pixel, soloprosjekter og samarbeid med blant andre Manu Katché og Marilyn Mazur på bass og vokal. Vi hører Hanna Paulsberg, som startet trioen, på saxofon og sang. Hun gir også ut plater med Hanna Paulsberg Concept og har spilt med Bobo Stenson, Chick Corea og Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz. Til sist hører vi sangeren Rohey Taalah, som med bandet Rohey er i ferd med å gjøre stor suksess på egenhånd. Hun har tatt over etter Emilie Nicolas, som var med på å starte GURLS i sin tid da hun oppfordret Paulsberg til å dele låtene hun skrev om erfaringer fra eget liv med flere.
Velkommen til konsert med en av årets mest kritikerroste grupper! 
Live-anmeldelser sommer 2018:
6/6 Gaffa, Over Oslo: Høydepunktet på den siste Over Oslo-dagen  
6/6 Hamar arbeiderblad, Anjazz: Med særpreg, kvalitet, intimitet og humor stal Gurls AnJazz-publikummets hjerter under den fullsatte konserten fredag kveld. 
6/6 Romsdals Budstikke, Moldejazz: Definitivt allerede et av høgdepunktene ved årets Moldejazz.
6/6 Rana Blad, Trænafestivalen: Det er rett og slett en oppvisning i musikalitet og artisteri (…) de etterlater seg et jublende publikum som skriker etter mer, mer, mer.
 
Album-anmeldelser "Run Boy, Run»:
6/6 i Hamar Arbeiderblad
5/6 i Adresseavisen, Aftenposten, Dagsavisen, Fædrelandsvennen, P3

22.feb: Erlend Ropstad, Bygdeboksen 

18.00 Dørene åpner

19.00 Konsertstart 

 

Erlend Ropstad begynner å bli svært godt kjent på Stokkøya, han har hatt mange konserter i Strandbaren, både alene og med band, spilt utekonsert på Stokkøya Festival 2018, og vært med på poesidebatt. 

Dette er første gangen han spiller med fullt band i Bygdeboksen. 

Bare 14 måneder etter sin ekstremt kritikerroste og dobbelt spellemannominerte plate ‘Alt Som Har Hendt’, kommer Erlend Ropstad tilbake med et nytt album 25. januar 2019. ‘Brenn Siste Brevet’ skal feires, og Erlend tar nå steget opp i Oslos storstue Rockefeller et par uker etter release, of konsert på Stokkøya står også på releaseturnélista for Erlend Ropstad og hans band De Rotløse i 2019.

Om ‘Alt Som Har Hendt’ skrev Aftenposten: "Erlend Ropstad er på god vei å spille seg inn i toppen av norsk rock"  (5/6)

Musikkbloggen Deichmanske skrev: "Måten han forteller oss historiene på har samme utgangspunkt; enkelt og ektefølt, der vi får lov til å være bare mennesker, feilbarlige som vi er. Og der ligger nøkkelen til musikkhjertene som lar seg vri om: i et ordinært, hverdagslig språk, pakker han inn noe de fleste av oss kan relatere oss til." (6/6)

Billetter kan du få kjøpt her. 

15.-24.februar: Vinterferietilbud! 

Velkommen til oss i vinterferien! 

Strandbaren holder åpent fredag 15.-17.februar + fra lunsj torsdag 21.-søndag 24.februar. Alle dager byr vi på gratis bading i vår nye vedfyrte Skarsgård Badestamp med plass til 8 - 10 personer. 

Familietilbud 2 + 2(3), overnatting i familierom inkl frokost:

1500,- per rom (barn 0-12 år gratis) per døgn. 

Husk konsert i Strandbaren med GURLS 15.februar og konsert med Erlend Ropstad & De rotløse 22.februar i Bygdeboksen. 

Ta kontakt for bestilling på post@stokkoy.no! 

 

8.-10.mars: Fotokurs med Kristin Slotterøy 

Velkommen til fotokurs for nybegynnere! 

Vi vil på dette kurset fokusere mest på å bli kjent med kameraet ditt, lære enkle teknikker, en liten del på portrettfoto, og en bolk på naturfoto/mikro, og ikke minst; ha det gøy! 

Du vil lære å ta flotte portrettbilder, teste ut ulike komposisjoner, lære om fotolys, hvordan se etter gode motiver ute og inne, samt litt billedutvelgelse og redigering. 

Kristin Slotterøy er født i Trondheim i 1983 og bor for tiden på Linesøya, nord-vest for Åfjord. Hun er utdannet hos The Arts Institute of Bournemouth, Fotofagskolen i Trondheim og Høyskolen i Nord-Trøndelag som kunstpedagog.

Kristin har tidligere arbeidet i Adresseavisen som fotograf og undervist i kunst og fotojournalisme på Høyskolen Kristiania. Hun har hatt flere fotoutstillinger både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Nå jobber Kristin som freelancefotograf i tillegg til å jobbe med langsiktige oppdrag innen foto og kunst fra både lokale og nasjonale aktører.

Uttrykket til Kristin beskrives som dokumentarisk, ren, personlig, ærlig og grafisk.

Et utvalg av tidligere oppdragsgivere: Stokkøya Festival, Stokkøya Sjøsenter, Kuringen Bryggehotell, Rosenborg BK, Riot Factory, Øra Lydstudio samt en rekke private portrettoppdrag (bryllup, konformasjon, familiefoto mm.)


Foreløpig program: 
Fredag 8.mars: 
17.30 Oppmøte 
18.00 Teori - bli kjent med eget kamera 
19.30 Toretters middag i Strandbaren 

Lørdag: 
08.00 Frokost 
09.00 Bygdeboksen, litt teori 
10.00 Ta bilder!
Dere får oppgaver, og deles opp i grupper på to og to - portrettfoto 
12.30 Lunsj i Strandbaren 
13.45 Bygdeboksen, litt teori 
14.45 Vi redigerer og viser portrettbilder 
16.00 Avslutning 
18.00 Toretters middag 

Søndag 
08.00 Frokost 
09.00 Oppmøte Bygdeboksen 
10.00 Ut med kamera 
Vi deler ut oppgaver og jobber i gruppe 
Landskapsfoto 
Redigering 
13.00 Lunsj, oppmøte Strandbaren 
13.30 Avslutning 

5290,- for overnatting i dobbeltrom, måltider og fotokurs 
6290,- for overnatting i enkeltrom, måltider og fotokurs 
3990,- for alle måltider og fotokurs uten overnatting 

Max antall: 12 personer 
Påmelding innen 1.februar. 
Kurset forutsetter minimum 7 påmeldte. 

Ta kontakt med post@stokkoy.no eller 72534328 for påmelding. 

Ta med: 
Ditt eget kamera med manuell modus, samt bruksanvisning. 
Kristin bruker Canon, men dette er ikke et krav. 
Bœrbar datamaskin med Photoshop, dette kan lastes ned fra Adobe.com(mulig å kjøpe en måneds abonnment.) 

Depositumsinnbetaling ved påmelding: 2500,-. 
Avbestilling etter 1.februar vil medføre tap av depositum.

16.mars: Steinar Raknes STILLHOUSE m/Unni Wilhelmsen 

Det er kanskje flere som husker åpningsfesten av den nye bardelen i Strandbaren i 2012, da både Steinar og Unni, og mange andre musikere var der og spilte en av de mest uforglemmelige konsertene vi har hatt. Siden har begge vært her igjen med forskjellige prosjekter, men nå altså sammen igjen, med to vakre stemmer og Steinars utrolige kontrabasshåndtering.

Dette er en konsert som varierer mellom det nære, intime og akustiske, - til store lydbilder med fullt rocke-trøkk.

CC: 300,-. Billetter kan kjøpes her.

Velkommen!

Chasing The Real Things er Raknes ́ tredje album med prosjektet STILLHOUSE, der Raknes synger og spiller kontrabass. Bassisten skriver låter innenfor americana-sjangeren, og både coverlåter og egne låter bæres av det genuine særpreget i Raknes kontrabass-spill og vokal. På plata har bassisten med seg flere gjester, og mest fremtredende er munnspilleren Mickey Raphael fra Nashville, som til daglig spiller bl.a i Willie Nelson band. I tillegg bidrar et stjernelag av norske artister - Unni Wilhelmsen, Ane Brun og Solveig Slettahjell - vokal, Ola Kvernberg - fiolin, Kjetil Møster-sax, Andreas Utnem - trøorgel og Per Oddvar Johansen - sag, - til at plata er blitt en musikalsk perle med mange paletter.

På releasturnéen er bassisten på veien sammen med Unni Wilhelmsen, og sammen har de satt sammen et nydelig og sterkt repertoar. Unni og Steinar har begge svært uttrykksfulle stemmer, og kontrasten mellom de to gjør at de utfyller hverandre på en helt spesiell måte.

Raknes og Wilhelmsen har samarbeidet før, i forbindelse med Raknes sitt prosjekt STILLHOUSE - der han synger og spiller kontrabass. Kontrabass er det eneste instrumentet på scenen. Men Raknes spiller instrumentet som et orkester i seg selv. Han har en spillestil der han bruker fingerspill-teknikker som gjør at instrumentet fungerer både som en gitar og en bass. I tillegg tar han i bruk elektriske effekter, stomp box, og looping av både bass og stemmer.

Repertoaret er hovedsakling låter skrevet av Raknes, fra hans tre utgivelser i STILLHOUSE-serien, med hovedvekt på den siste plata Chasing The Real Things. I tillegg presenterer de fengende og særegne cover-versjoner av artister som Bruce Springsteen, Bob Dylan, og Depeche Mode.

no
Bestill
Spesialtilbud
0