Stokkoya Logo

Søkeresultat:

10.februar: Kjærlighet til mat 2018

Lyst til å ta med kjæresten på en liten Valentinefeiring, eller invitere mor ut i forbindelse med morsdagen 11.februar? 

Lørdag 10. februar byr vi på følgende: 

SKALLDYRSLUNSJ 
13.00 Flereretters skalldyrlunsj med et "lettlivet" foredrag om skalldyr og livet i havet av Roar Svenning, samt litt smaking av viner med sommelier Joachim Stokke-Bakken. 

Kr. 650,- + drikke 

STRANDBAREN + STOKKØY BRYGGERI = SANT 
19.00 Fireretters meny med ølmeny til, og lansering av #2 av Strandbarens egen Tindved Trippel! 
Bryggerne er tilstede og forteller om bryggingen og de forskjellige ølsortene. 

Kr. 580,- + drikke 

Pakkepris lunsj + middag per pers: 1150,- 
Pakkepris lunsj + middag + sublugar (dblrom) per pers: 1800,- 

Bordbestilling/rombestilling til post@stokkoy.no eller ring oss på 72534328.

Historien om Strandbarens øl: 
Vi hadde lyst til å lage en serie med eget øl og egne etiketter som var spesiallagd for oss i Strandbaren, med portretter av folk som har betydd og betyr noe for oss her på Stokkøya. 
Portrettene er tegnet av Ronja Ragnhild Svenning Berge. 
Noe av det vi selger mest av er blåskjell, og vi har derfor laget et øl som kan passe godt til blåskjell, laget med tindved, som er fra den karakteristiske busken som vokser rundt hele Strandbaren og langs hele Hosnasand. 

#1 Kolbjørn Svenning 
Den første etiketten vi lanserte, har portrettet av Kolbjørn Svenning, som er Roar Svenning, en av gründernes far, og som alltid var positiv og levende opptatt av all utvikling i bygda, og som alltid hadde en hjelpende hånd. Han var svært glad i Strandbaren, og satt ofte der med et godt glass, og proklamerte gjerne dikt til damene eller fortalte gamle fiskehistorier til de som likte å høre på. Kolbjørn og brødrene Karstein og Hans dro også ofte fisk som de leverte i Strandbaren de første årene vi hadde åpent. Kolbjørn døde i en alder av 84 år, i 2016. 

#2 Roar Møsth 
Den andre som er portrettert på Strandbaren-ølet som blir presentert den 10.februar, er en gammel venn og kollega, Roar Møsth. Han var delaktig, ofte som kokk på arrangementer vi hadde, flere år før vi åpnet Strandbaren, og var også alltid tilgjengelig i oppstart og i de første driftsårene. Roar er en av gründerne av Kampen Bistro, og i starten hadde faktisk kokkene på Kampen fast vaktliste på Strandbaren for å hjelpe oss med bemanning. Alltid med gode råd, gode spørsmål, gode ideer; kompromissløs på gjennomføring, aldri enkleste utvei om vi kunne gjøre noe bedre med litt ekstra innsats. Med et lunt smil og deilig mat klar - til alle døgnets tider. 
Roar Møsth døde dessverre i ung alder, i 2014.

24.februar: Tullkattesnutene med tre løshunder 

Lørdag 24.februar kl.22.00: 

Tullkattesnutene ble til en sen kveld i Athletic Sound Studio i Halden, da ingen ville være med Siri Gjære og Kirsti Huke ut på byen, men alle forsterkerne og trommesettet sto klart for å bli spilt høyt på. Sånn ble låta "vi vil ut på byen" til. Siden har duoen vanligvis hatt konserter for barn, men de har også erfart at voksne setter pris på å få egne konserter med dem! Så vi ordner med begge deler: på lørdag har de invitert med seg tre løshunder aka Torfinn Borkhus, Stian Lundberg og Alex Pettersen til å utvide både besetningen og repertoaret. De graver i en stor låtkatalog og plukker ut noen favorittcoverlåter i tillegg til Tullkattelåtene.

Siri og Kirsti har sunget og spilt sammen i ulike band og konstellasjoner i en årrekke (Kirsti,Ola&Erik,Trondheim Jazzorkester, Trondheim Voices m.m)

De to erfarne og godt etablerte jazzsangerinnenes platedebut med eget materiale er spilt inn i Øra Studio med produsent Jostein Ansnes.
Vokalistene Huke og Gjære er kjent for å være på høyt internasjonalt nivå, noe som gjenspeiler seg i harmoniene i vers, refreng og bridge på plata. Deres evne til å improvisere og inkorporere ideer og innskytelser i studio har satt sitt preg på produksjonen. Det er nesten umulig å ikke nevne Knutsen og Ludvigsen; de siste som holdt på med noe lignende i barneplatesjangeren.

Du skal heller ikke se bort i fra at Torfinn Borkhus spiller litt plater etter konserten, kanskje vi til og med rydder dansegulvet!? 

På søndag spiller de på dagtid for den litt yngre garde.
Billetter kan kjøpes her. 


Konsertene i vår regi i 2018 er støttet av Norsk Kulturråd og Åfjord kommune. Takk for støtten!

25.februar: Tullkattesnutene barnekonsert 

Søndag 25.februar kl.13.00: 

Tullkattesnutene ble til en sen kveld i Athletic Sound Studio i Halden, da ingen ville være med ut på byen, men alle forsterkerne og trommesettet sto klart for å bli spilt høyt på. Sånn ble låta "vi vil ut på byen" til. 
Siden har duoen vanligvis hatt konserter for barn, men de har også erfart at voksne setter pris på å få egne konserter med dem! 
De har invitert med seg Torfinn Borkhus, Stian Lundberg og Alex Pettersen til å utvide både besetningen og repertoaret. 

De fikk spellemannpris i kategori «beste barneplate» i 2014 for albumet «VI VIL UT PÅ BYEN»! Denne plata appelerer til både barn og voksne. TULLKATTESNUTENE lager låter om det de tenker på, om viktige saker og morsomme ting, og spiller på de instrumentene som er tilgjengelige der og da, og de spiller gjerne høyt og lavt. Det beste de vet er å spille konserter medmasse folk, og særlig bra er det når de som hører på blir med på musikken!

Billetter kan du få kjøpt her eller i døra. 

CC: 160,- per pers, familiepris (2+2): 480,- 


Konsertene i vår regi i 2018 er støttet av Norsk Kulturråd og Åfjord kommune. Takk for støtten!

03.mars: Susanne Lundeng Trio 

Susanne Lundeng er en dame som har vært på veien med fela i mange år, og nå kommer hun til Strandbaren!

Kl. 21.30 i Strandbaren 

CC: 270 + gebyr. 

Kjøp billetter her.

 

På sin 10. utgivelse "Det va nære på" får vi møte ei ny side av hele Norges spellemann Susanne Lundeng .
"Siste året har tekster uventa banka på, og æ har turt å åpne døra. Mye har skjedd, og det strømmer på med tekst og musikk»
Med seg på turnè har hun er rykende fersk Spellemannpris som gjør Susanne til en av Norges mest meritterte folkemusikere.
«Anerkjennelse er hyggelig men det er kjærligheten til musikken og kontakten med publikum som er drivkraften».

Ord om det nære i livet, om nyanser, raushet, det som nesten gikk, stolthet har blandet seg inn i felelåtene hun skriver, men også blitt selvstendige sanger. På «Det va nære på» debuterer Susanne som tekstforfatter: «Det har tatt utrolig lang tid å bli komfortabel med egne ord. Fela, med si nordlandsdialekt, er likevel det bærende i musikken. "Språk er til for å snakkes i nåtid, også gamle feledialekter. For noen er kanskje denne dialekten usynlig i låtene mine, men den er mitt faste holdepunkt for nye fortellinger, som låten "Nattmorran" med polsdansrytmen i slåttemargen»

Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull. En harmonisk villskap som i kombinasjon med Susannes ekspressive og energiske sceneopptredener får publikum til å skjerpe sansene.
De siste årene har Susanne gjort mange ulike sceneproduksjoner og endelig er hun klar for å turnère med band igjen med nytt materiale.

«Jeg stortrives på veien og gleder meg til å møte gamle og nye publikummere igjen».
Med seg har Susanne tre musikere som har fulgt henne lenge og det er Bjørn Andor Drage - tangenter, Arnfinn Bergrabb - trommer og Are Simonsen - lyd/elektronikk.

Presseklipp;
Avisa Nordland; "Stemningene varierte fra melankolsk ettertenksomhet til fyrrig danselyst, og her er dynamikk i massevis. Susanne trakterer fela med autoritet både i stille nakne ballader og kraftigere utblåsninger."

Bladet Vesterålen; "Samspillet med Arnfinn Bergrabb på trommer og Bjørn Andor Drage på tangenter vitnet om musikere som forstår hverandre og vil i samme retning. Det ble tidvis vilt og tidvis nedtonet og sårt i en konsert fylt av et både stormfullt og melankolsk driv. Søndagsettermiddagen i Melbu samfunnshus ble en sterk opplevelse."

Nordlys; "Susanne Lundeng er ikke bare en «levende folketone» med sine feler- hun har også en sjarm og sceneopptreden som gjør at man både blir glad og lever med. Og hun har en stemme som griper tak i noe dypt inne i oss."

 

 

20.april: Rita Eriksen - Songbird 

Endelig kommer Rita Eriksen til Stokkøya: 

Den Store Stemmen står i fokus når Rita Eriksen synger seg
inn i Eva Cassidys sjelfulle, musikalske univers. I denne konserten får vi endelig oppleve Rita Eriksens fulle register, slik hele Norge stemte henne fram som den første vinneren av NRKs Stjernekamp.

Med sin klokkeklare røst bergtok Eva Cassidy en hel verden
med sine tolkninger av nyere amerikanske klassikere
fra 1960-, 70- og 80-tallet. Rita Eriksen er en beslektet sjel.
Hun vokste opp i samme tiår som Eva Cassidy og har hentet
inspirasjon i det samme musikalske landskapet – fra soul til
blues, folkemusikk til pop.

Bundet sammen med paralleller fra sine respektive liv og
musikalske forbilder byr Rita Eriksen i denne konserten på
klassikere som Fields Of Gold, Over The Rainbow, God Bless
The Child, What A Wonderful World, Time After Time,
Autumn Leaves og selvsagt Songbird. 

18.00 Dørene åpner 
19.00 Konsertstart 

CC: 425,-

29.-30.juni: Stokkøya Festival 2018

Velkommen til festival på Stokkøya

Helgen 29-30. juni 2018 arrangeres Stokkøya Festival for første gang. Festivalen skal bli en årlig begivenhet for festivalglade trøndere og tilreisende. Festivalen vil by på artister fra hele Norden og en helg hvor utendørs aktiviteter, matopplevelser, samhold og trivsel står sentralt i programmet.

 

Festivalpass kan kjøpes via denne linken.   
Du kan lese mer om festivalen her!

 

 

no
Bestill
Spesialtilbud
0