Stokkoya Logo

Søkeresultat:

01.mai: "Oversett" Marthe Valle, Håkon M.Johansen og Håvard Lund

Når gull blir til medisin-coverlåter fremført på nordnorsk

Med:  

Marthe Valle, vokal, piano og mandolin

Håkon Mjåset Johansen, trommer

Håvard Lund, bassklarinetts 

Billetter til konserten kan du kjøpe her. 

OBS: Vi selger et begrenset antall overnattingspakker denne helga: 

Overnatting i sublugar 1.-3.mai 

  • konsertbillett "Oversett" med Marthe Valle, Håkon Mjåset Johansen, og Håvard Lund i Strandbaren fredag 1.mai, 
  • konsertbillett Dum Dum Boys i Bygdeboksen lørdag 2.mai. 
  • 3-retters middag i Strandbaren lørdag 2.mai kl. 18.00. 

Kr. 2750,- per pers i dobbel lugar. 

Online booking er stengt for disse dagene, ta kontakt med oss på post@stokkoy.no /tlf: 72 53 43 28, det kan fremdeles være ledig kapasitet. 

 

Disse tre musikerne spilte Marthes låter i ulike sammenhenger i mange år, før satte fokus på nordnorske oversettelser av noen av de mest kjente coverlåtene som finnes. Starten på OVERSETT ble gitt av Lars Bremnes sin vakre oversettelse av -Both sides now-. Musikerne observerte at en oversatt Joni Mitchell-låt likeså godt, og nesten bedre kan speile og vise vei i vår søken etter tilhørighet i det store bildet, enn lokale skalder klarer. Sannheten ligger nok mest i det nye perspektivet oppstår: låta handler ikke bare om fyrtårnet rett utenfor stuevinduet men om alle verdens fyrtårn, det internasjonale blir lokalt, so to speak. Eller oversatt: som vi sei....

Det nye perspektivet gir luft, publikummeren sendes i tillegg ut i mangel på kontroll på tårekanalene. Konserten fungerer åpenbart som døråpner til bortgjemte minnebøker i hode og hjerte, og tilbakemeldingen kommer i våte klemmers form, forteller musikerne.

 

-Let it be-, udødeliggjort av et ikke veldig ukjent band fra Liverpool, er inspirert av Per Fugellis leveråd GI MER FAEN, LA DET FÆR. Videre, du trodde Vesterålen var, tja, litt Hill Billy? Trioen makter å gjøre regionen hakket mer bygdefest-drama fra Myre gjennom historien om ho Britt Aileen, foreløpig best kjent som låta om Billy Jean.  Selv den mest klissete pop-balladen har vist seg å dra opp minner fra et 80- tall, til og med gjenhør med Beverly Craven blir en sterk opplevelse.

 

Oversettelsene er ved Marthe, Håvard, Lars Bremnes samt Endre Ruset.

 

Konserten viser musikeren Marthe mer enn den artistenvi kjenner henne som. Hennes rolle i denne trioen blir mye bredere enn når hun står fremst på scenen som artist. Hun briljerer som vokalist, med sjelden kontroll på register og dynamikk, og groover som Nina Simone på piano mens Håkon og Håvard ligger rundt henne som et tromme og bass-komp du sjelden hører. Begge de sistnevnte har lite motstand på sine instrumenter, de er lekne, uslepne briljanter. 

Trioen forteller om det å spille på de minste stedene at det gir dem så uendelig mye: publikum tør i mye større grad enn i byen å oppsøke ukjent musikk!  

-en kultur i Troms produksjon-

 

Konserten er støttet av Åfjord Kommune og Kulturrådet. 

no
Bestill
Spesialtilbud
0