Stokkoya Logo

Søkeresultat:

03.mars: Susanne Lundeng Trio 

Susanne Lundeng er en dame som har vært på veien med fela i mange år, og nå kommer hun til Strandbaren!

Kl. 21.30 i Strandbaren 

CC: 270 + gebyr. 

Kjøp billetter her.

 

På sin 10. utgivelse "Det va nære på" får vi møte ei ny side av hele Norges spellemann Susanne Lundeng .
"Siste året har tekster uventa banka på, og æ har turt å åpne døra. Mye har skjedd, og det strømmer på med tekst og musikk»
Med seg på turnè har hun er rykende fersk Spellemannpris som gjør Susanne til en av Norges mest meritterte folkemusikere.
«Anerkjennelse er hyggelig men det er kjærligheten til musikken og kontakten med publikum som er drivkraften».

Ord om det nære i livet, om nyanser, raushet, det som nesten gikk, stolthet har blandet seg inn i felelåtene hun skriver, men også blitt selvstendige sanger. På «Det va nære på» debuterer Susanne som tekstforfatter: «Det har tatt utrolig lang tid å bli komfortabel med egne ord. Fela, med si nordlandsdialekt, er likevel det bærende i musikken. "Språk er til for å snakkes i nåtid, også gamle feledialekter. For noen er kanskje denne dialekten usynlig i låtene mine, men den er mitt faste holdepunkt for nye fortellinger, som låten "Nattmorran" med polsdansrytmen i slåttemargen»

Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull. En harmonisk villskap som i kombinasjon med Susannes ekspressive og energiske sceneopptredener får publikum til å skjerpe sansene.
De siste årene har Susanne gjort mange ulike sceneproduksjoner og endelig er hun klar for å turnère med band igjen med nytt materiale.

«Jeg stortrives på veien og gleder meg til å møte gamle og nye publikummere igjen».
Med seg har Susanne tre musikere som har fulgt henne lenge og det er Bjørn Andor Drage - tangenter, Arnfinn Bergrabb - trommer og Are Simonsen - lyd/elektronikk.

Presseklipp;
Avisa Nordland; "Stemningene varierte fra melankolsk ettertenksomhet til fyrrig danselyst, og her er dynamikk i massevis. Susanne trakterer fela med autoritet både i stille nakne ballader og kraftigere utblåsninger."

Bladet Vesterålen; "Samspillet med Arnfinn Bergrabb på trommer og Bjørn Andor Drage på tangenter vitnet om musikere som forstår hverandre og vil i samme retning. Det ble tidvis vilt og tidvis nedtonet og sårt i en konsert fylt av et både stormfullt og melankolsk driv. Søndagsettermiddagen i Melbu samfunnshus ble en sterk opplevelse."

Nordlys; "Susanne Lundeng er ikke bare en «levende folketone» med sine feler- hun har også en sjarm og sceneopptreden som gjør at man både blir glad og lever med. Og hun har en stemme som griper tak i noe dypt inne i oss."

 

 

no
Bestill
Spesialtilbud
0