Stokkoya Logo

Søkeresultat:

22.09: Torgeir Waldemar i Strandbaren 

Torgeir Waldemar har vært hos oss en gang tidligere, i september 2013, da sammen med Ida Jenshus. Da presenterte vi ham som en av topp tre som norsk musikkbransje hadde mest trua på, og de fikk rett:

Torgeir Waldemar slo ned som et lyn høsten 2014 med sin selvtitulerte og to ganger Spellemann-nominerte platedebut. Et samlet pressekorps jublet over Torgeirs mørke blanding av folk og americana, og hans sterke og uredde tekster som uanstrengt angriper og forfekter livets store spørsmål og mysterier. Waldemars kunststykke er at han klarer å skrive og fremføre slikt uten at det verken blir koselig melankoli eller morbid dødsromantikk av det.

Nå er han ute med ny skive, og der den forrige skiva dyrket det rene, akustiske uttrykket, har man denne gangen tatt i bruk litt kraftigere virkemidler, og for Torgeir Waldemar er det ikke noe som er mer naturlig. Med mange års bakgrunn som gitarhelt i diverse rockeband, var det bare et spørsmål om tid før de vrengte tonene også ville gjøre seg gjeldende i hans solokarriere. «No Offending Borders» er et herlig sammensatt verk av de dønn ærlige akustiske klagesangene, til de svære rockelåtene.

Men skiva er så mye mer enn det, og for Torgeir er dette et dokument som viser alvoret vi møter i hverdagen. Både på det personlige plan, med forhold som ryker og tap av de nærmeste, men også på det nasjonale og globale plan, med flyktningkrise, selvmord-statistikker og de svakest stilte i samfunnet. Du har kanskje gjettet det allerede, men dette er en alvorstung plate.

"Mollstemt, sjelfull og magisk musikk med så mye nerve at han alene kunne drevet et kraftverk med låtenes iboende energi..."
"...han er så jævlig bra at det knapt er mulig å fatte" 
Egon Holstad, musikkjournalist

"Dette er musikk som suger deg inn, full av normer og tradisjoner, men med rom til personlig uttrykk.
Det er dette som gjør Torgeir Waldemar til mer enn én i mengden. Han beveger seg i grenseområdet mellom etablerte sjangere, uten å miste seg selv på veien." Aftenposten, februar 2017

Velkommen i Strandbaren fredag 22.september!

Forhåndssalg billetter her, kr. 295,- 

CC i døra: 320,- 

no
Bestill
Spesialtilbud
0