Stokkoya Logo

Søkeresultat:

07.mars: Banditten Bar Spesial 

Vemod, alvor og 4 cl galskap.

Torgrim Eggens biografi «Axel - fra smokken til ovnen» var årets litterære sensasjon og innbrakte forfatteren en Bragepris og nominasjon til Kritikerprisen. I samtale med Tom Stalsberg vil Eggen fortelle historien om den den mytebefengte Axel Jensens liv og forfatterskap, hans uhemmede omgang med rusmidler, turene mellom ekstase til depresjon, trekantdramatikk og seriemonogami, arroganse og prestasjonsangst ispedd brå omslag fra fattigdom til feite honorarer.

Bjørn Tomren er en sjelden sjel i det norske musikklandskapet. For de fleste kjent som den utagerende jodleren Polkabjørn, men er også strupesanger i verdensklasse. I høst debuterte han som soloartist med albumet «Bad Science Fiction». Med seg har han Åse Britt Jakobsen som det siste året blant annet gjort seg bemerket som vokalist i Bergen Bonanza og Chinatown Bluesband. Tomren har rekorden i flest gjennomførte Norge på langs-turer, da han har forsert landet fra Lindesnes til Nordkapp på fire ulike måter; til fots, i kajakk, på ski og i 2015 rodde han Norge på langs i en liten robåt. I samtale med Eskil Engdal vil Tomren fortelle om sine turer og hvorfor han skriver saktegående dystopisk sci-fi country for dagen derpå.

Eskil Engdal Band er bygget rundt utfall, innfall og tekster skrevet av forfatterne og journalistene Eskil Engdal og Tom Stalsberg. Stalsberg har skrevet en rekke bøker, blant andre lyrikksamlingen “The Electric Blue Cafe” og har i flere år turnert med bandet “Buicken”, med blant andre Lars Saabye Christensen. Stalsberg opptrer også i Kjartan Fløgstad Band.

Bandet består av flere kjente og rutinerte musikere, bassist Baard Slagsvold er kjent fra Tre Små Kinesere, Motorpsycho, Norsk Utflukt og samarbeider nå med poeten Jan Erik Vold.

Musikerparet Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen har de siste årene samlet og fremført kvensk tradisjonsmusikk og utga i fjor albumet Rujia - “Landet der Nordlyset flammer”.

Trommeslager Cato Holmen håndterer vanligvis stikkene i Øya-aktuelle Cockroach Clan og har tidligere blant annet spilt med Pelle Parafin Band.

Gitarist Kjetil Sæter er innleid fra gruppene Wolfgang og Katthult.

Bjørn Tomren og Åse Britt Jakobsens ville vokalprestasjoner gir bandet et helt eget utrykk. Til sammen blir dette historier fra de mest eksentriske, ekstreme og forferdelige steder i verden. Det er taffel, pop, strupesang, sjømannsviser og bredbent rock.

Program: 

17.30- ca.18.15 Torgrim Eggen i samtale med Tom Stalsberg

18.30- ca.19.15 Bjørn Tomren i samtale med Eskil Engdal

22.00 Eskil Engdal Band konsert

Velkommen til en helaften med litteratursamtale, spennende historier og musikk!

Kulturprogrammet er støttet av Norsk Kulturråd og Åfjord Kommune

Billetter til helaften kan kjøpes her. 

no
Bestill
Spesialtilbud
0