Stokkoya Logo

Søkeresultat:

09.sept: Silver Lining // Strandbaren 

Konsertstart ca kl. 21.30 

For booking av bord før konserten, trykk her. 

For booking av rom for overnatting, trykk her. 

I fjor hadde vi besøk av Louien i Strandbaren, og The Northern Belle hadde en duo-opptreden i Bygdeboksen i oktober. Begge imponerte stort, og vi har invitert dem tilbake med et felles prosjekt; Silver Lining: 

Med medlemmer fra kritikerroste The Northern Belle og Louien, har den folky americana-kvartetten Silver Lining blitt omtalt som en slags supergruppe her i Norge. På deres nye album, Go Out Nowhere, beveger de seg videre fra det mer sparsommelige og akustiske lydbildet på debuten, til et mer variert, cinematisk americana-sound. Bestående av fire talentfulle instrumentalister, derav tre også er låtskrivere, debuterte Silver Lining med den lavmælte og melankolske Heart and Mind Alike i 2018. Albumet ble hyllet av norske kritikere og traff et stort publikum takket være noen «strømme-hits» som har oppnådd mange millioner avspillinger.

Det er illustrerende for den stadig voksende norske americana-scenen at musikerne stadig samarbeider – på scenen, på hverandres plater, og i nye konstellasjoner. Et tidlig eksempel på dette, er Silver Linings tilblivelse. I 2015 slo to medlemmer fra – det på den tiden up-and-coming bandet – The Northern Belle, seg sammen med to fra det nå oppløste Rattlers, til en Gillian Welch tribute-konsert. De fant raskt ut at dette prosjektet hadde potensiale utover å spille coverlåter og begynte raskt å øve og skrive låter.

Det viste seg at de vakre stemmene til Stine Andreassen og Live Miranda Solberg passet perfekt sammen med den røffere, dylanesque stemmen til Halvor Falck Johansen. De tre sangernes akustiske gitarsamspill ble ytterligere komplementert og løftet av Bjørnar Ekse Brandseths elektriske gitar, pedal steel og dobro.

Foto: Julie Marie Naglestad 

Konserten er støttet av Åfjord kommune og Norsk Kulturråd.

no
Bestill
Spesialtilbud
0